Volledig scherm
ANP

Geen nachtbussen van en naar Down The Rabbit Hole

EWIJK - Wie vanwege het natte weer niet wil kamperen bij het festivalterrein van Down The Rabbit Hole bij De Groene Heuvels in Ewijk, moet 's avonds al op tijd het festival verlaten. Het is de organisatie niet gelukt om nachtbussen te regelen.

Geen bussen
In tegenstelling tot eerdere berichten rijden er in de nacht van vrijdag op zaterdag en in de nacht van zaterdag op zondag tussen 00:00 en 08:00 uur geen bussen van en naar het terrein. De organisator heeft daarvoor niet genoeg bussen en chauffeurs kunnen vinden.

Dat geldt ook voor de zondagnacht. Daarvoor wordt echter nog geprobeerd de bustijden te verlengen, zegt de organisatie op haar website.

Modder
Bij de ovatonde in Nijmegen is een parkeerplek waarvandaan de festivalkampeerders met bussen naar Ewijk worden gebracht.Ook vanaf de stations in Nijmegen en Wijchen rijden pendelbussen. Dat was volgens organisator Mojo nodig, omdat bij het festivalterrein niet meer geparkeerd kan worden vanwege de modder.

Camping
Eerder al maakte de organisatie bekend dat de camping een dag later, op vrijdag om 12:00 uur, pas open zou gaan. De grond is nog te drassig vanwege de vele regen die is gevallen.

Langer
Ook dat heeft gevolgen, verwacht Mojo. Nu alle 20.000 bezoekers van Down the Rabbit Hole bij Ewijk op vrijdag komen, zal het bij aankomst langer duren voordat ze binnen zijn.

Logistieke uitdaging
'We staan na het slechte weer voor de logistieke uitdaging om 20.000 bezoekers in een halve dag naar DTRH te krijgen in plaats van dat jullie gespreid in twee dagen komen', schrijft de organisator op haar website. 'Wij doen er alles aan om dit soepel mogelijk te laten verlopen maar kunnen dit niet zonder jullie hulp.'