Volledig scherm
© DG

Mogelijk toch treinen Nijmegen - Den Bosch in zomer

NIJMEGEN - Het is nog niet duidelijk in hoeverre reizigers de eerste weken van juli kunnen treinen op het traject tussen Nijmegen en Den Bosch. Mogelijk is treinverkeer tussen bijvoorbeeld Oss en Nijmegen wel mogelijk, wanneer bij Den Bosch onder meer een nieuwe spoorbrug over de Dieze word gebouwd.

Eerder deze maand maakte de NS bekend dat er vanaf 1 juli elf dagen lang geen treinen rijden tussen Den Bosch en Nijmegen, en tussen Den Bosch en Utrecht. Volgens ProRail en de NS is onduidelijk of het treinverkeer op het hele traject tussen Nijmegen en Den Bosch elf dagen lang stil moet liggen. "We proberen de 'verbussing' van het traject zo kort mogelijk te houden", zegt een woordvoerster van de NS. "Dat is ook in ons eigen belang. Ik kan me voorstellen dat niet elf dagen lang het hele traject eruit hoeft te liggen."

Mocht de trein vanuit bijvoorbeeld Nijmegen tijdelijk maar tot Oss rijden, dan kan hij daar maar op één spoor keren.

In Den Bosch wordt gewerkt aan het project 'Sporen in Den Bosch'. De enkele spoorbrug wordt vervangen door eentje met twee sporen. Ook komen er nog een extra spoorbrug en een fly-over.