Volledig scherm
Het pand van de zuiveringsinstallatie in Weurt is gekraakt. © David van Haren

Rechter: zijn de krakers van de waterzuivering er eigenlijk nog wel?

Zitten er nog krakers in de voormalige kantoorruimte van de waterzuiveringsinstallatie aan de Jonkerstraat in Nijmegen? ,,Zijn ze niet geschrokken van de dagvaarding?", vroeg de kortgedingrechter in Arnhem zich donderdag af. De curator van de failliete InnovioPapers BV (voorheen Sappi) die het kort geding aanspande, weet het eigenlijk niet zeker. ,,Er staat nog steeds een tentje. En een bromfiets. Ik sluit niet uit dat ze er nog zijn."

In ieder geval was er niemand van de gedagvaarde krakers naar de zitting gekomen. De krakers zouden het pand op 16 juli in gebruik hebben genomen. Tien dagen later werden ze gesommeerd te vertrekken, maar daar zouden ze geen gehoor aan hebben gegeven. De curator eist in kort geding hun vertrek.

Volledig scherm
Het pand van de waterzuiveringsinstallatie in Weurt. © David van Haren

InnovioPapers ging drie jaar geleden failliet. Het bedrijf gebruikte een deel van de oude waterzuivering. De curator is in onderhandeling met eigenaar Waterschap Rivierenland over beëindiging van het opstalrecht en overname.

Hij wees erop dat wonen niet veilig is. Het gaat om een waterzuiveringsinstallatie waar afvalwater van de papierfabriek werd gezuiverd. Daarbij werden chemicaliën gebruikt. De rechter zette daar vraagtekens bij. ,,Ze zullen niet in het bassin wonen", reageerde ze.

Dat beaamde de curator. De krakers zitten volgens hem in de kleine kantoorruimte. ,,Het zal wel kloppen", concludeerde de rechter. Binnen twee weken komt ze met een vonnis.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.