Volledig scherm

'Sinds crisis verkoop ik meer tweedehands schoenen'

BEUNINGEN - De economische crisis draagt een steentje bij aan de populariteit van kinderkledingwinkel Floddertje Fashion in Beuningen. "Wat me opvalt, is dat sinds de crisis ook tweedehands schoenen populair zijn geworden."

Zeventien jaar geleden is Marie-Thérèse Vermeulen al begonnen met Floddertje Fashion, een tweedehands kinderkledingwinkel.In een schuurtje. De dozen en kledingrekken kon ze de laatste tijd echter niet meer kwijt. Het werd te vol en te druk in het schuurtje. Deze week opende haar gloednieuwe winkel aan de Klaproosstraat in Beuningen. Marie Thérèse Vermeulen (51) werkt als volgt: ouders van kinderen die hun kleren niet meer passen of gebruiken, kunnen ze inleveren bij haar. Zij bepaalt wat nog goed te verkopen is en spreekt een prijs af. 60 procent van de opbrengst gaat naar de 'inbrenger', 40 procent is winst voor de verkoopster.

Floddertje Fashion ligt een beetje uit de loop van het centrum. Vermeulen mikt op haar vaste klanten. "Na zeventien jaar kijk ik nog steeds uit naar de tassen kleding die ze hier komen brengen. Het uitzoeken van nieuwe kleren is alsof ik iedere dag cadeautjes krijg."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.