Volledig scherm
foto ANP

Strong Viking Run Berendonck wil nu al groter

WIJCHEN - De organisatie van de eerste Strong Viking Run in Wijchen hoopt dat het meer deelnemers mag toelaten dan de nu toegestane drieduizend. De inschrijving voor het evenement in het recreatie- en natuurgebied De Berendonck, dat gepland staat op zaterdag 8 juni, loopt zó goed dat de top die in de vergunning is vastgelegd waarschijnlijk wordt geslecht.

De organisatoren van de zware en kolderieke hindernisloop hopen dat de mogelijkheden in de afgegeven vergunning, in overleg met betrokken partijen, worden verruimd. Sinds de inschrijving half februari begon, hebben zich al tweeduizend deelnemers gemeld, meldt organisator Jan Reijs van de Wijchense sportschool Vivelli.

De inschrijvers komen uit de Randstad en de wijde regio. De Nationale Politie komt met zo'n vijfhonderd deelnemers aan de start. Ook zullen enkele tientallen Duitsers en Belgen meedoen. Naar schatting 15 tot 20 procent van de inschrijvers is vrouw. De jongste inschrijver tot nu toe is 13, de oudste 72 jaar oud.

De Strong Viking Run heeft de interesse gewekt van televisiezender Discovery Channel. Die is al partner van twee andere obstacle runs in het land, en wil de Wijchense uitgave eventueel aan het rijtje toevoegen. Na de eerste Strong Viking Race valt het definitieve besluit over een partnerschap, maar al dit jaar worden televisieopnames gemaakt, zegt Reijs.

De loop bestaat uit een 20 kilometer lange hindernisparcours. Er komt een enorme glijbaan op de te beklimmen skiberg van Alverna en een 'vikingschip', waar van grote hoogte af in het water gesprongen wordt.