Drukte op het NS-station in Wijchen tijdens de spits maandagavond.
Volledig scherm
PREMIUM
Drukte op het NS-station in Wijchen tijdens de spits maandagavond. © Eveline van Elk

Weer treinen geschrapt door personeelstekort: ‘Die sprinter zit zo vol, dat is niet meer leuk’

NIJMEGEN - Het is een rommelige situatie op het spoor. Treinen zijn korter en daardoor voller, rijden minder vaak of vallen zelfs uit. En dan zijn er ook nog werkzaamheden aan het spoor. Niet alleen NS kampt met grote personeelstekorten, ook bij regiovervoerder Arriva vallen treinen uit.

9 reacties

 • Els Weber-van Dreuten

  3 maanden geleden
  We moeten hier niet zeuren, in Japan worden mensen de tram ingeduwd door het personeel. Maar daar rijden ze wel stipt op tijd en kan je op het perron al zien waar je in kunt stappen en dat klopt altijd.
 • Elbert Jansen

  3 maanden geleden
  Ze hadden NS nooit moeten privatiseren. Hadden we nu deze problemen niet gehad. De privatisering is heel lang geleden ooit doorgedrukt. Sindsdien is het een zooitje op het spoor. Nederland is veel te klein voor concurrentie op het spoor. Met het gevolg nu dat mensen als haringen in een ton in de trein staan. Hebben "te danken" aan alle kabinetten Kok. Net als met de Betuwelijn waar veel natuur mee kapot is gemaakt en nooit echt goed van de grond is gekomen.
 • Kenneth Tharmaratnam

  3 maanden geleden
  @Hans Jacobs: De helft van de overheid die dan overbodig is kan dan prima, na omscholing, aan het werk op het spoor en in de bus.
 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  @ berrie den vossen,de NS heeft maar een aandeelhouder en dat is de staat.
 • berrie den vossen

  3 maanden geleden
  @Hans Jacobs. de overheid heeft hier niets mee te maken. de spoorwegsector is al jaren geprivatiseerd, da's de reden dat het niet zo goed gaat. toen de NS nog van de staat was, was er niks mis mee. stap eens voor de grap in de spits in Parijs eens op de trein. we zijn niks gewent hier. spoiled-child-syndrom noem ik het...