Volledig scherm
Wijchen controleert dit jaar niet op het bouwen van dakkapellen zonder vergunning. Foto GPD

Wijchen controleert op drank, niet op aanbouw

WIJCHEN Wijchen controleert in 2013 extra op naleving van de drank- en horecawet. Ook is er extra toezicht op slopen met asbest en op het verbouwen van een monument zonder vergunning.

Gemeenten moeten jaarlijks aangeven waar zij de prioriteiten leggen bij het toezicht op de naleving van de regels. Wijchen doet dit nu, na vier maanden, voor 2013. De gemeente wil 750 uur steken in naleving van de drank- en horecawet. Voornaamste reden is dat deze vorm van toezicht sinds kort bij de gemeente ligt. Vroeger deed het rijk dit.

Het controleren van sloopwerkzaamheden waarbij asbest is aangetroffen staat voor driehonderd uur in de boeken. Ook het verbouwen van monumenten zonder vergunning krijgt speciale aandacht van de gemeente, zonder dat daarbij een aantal uren wort genoemd. "Vooral in de kleine kernen wordt er van alles op, bij of aan monumenten gebouwd", aldus wethouder Marcel Thijsen.

Omdat er keuzes gemaakt moeten worden, controleert de gemeente in 2013 niet op kleine uit- en aanbouwsels als dakkapellen en schuttingen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.