Volledig scherm
Wiel Bijmans bij zijn afscheid als raadslid van Beuningen in 2018. © Eveline Van Elk

Zilveren erepenning voor oud-raadslid en vrijwilliger Wiel Bijmans

WINSSEN - In 2013 kreeg Wiel Bijmans uit Winssen al een koninklijke onderscheiding opgespeld, sinds zaterdag is hij trotse eigenaar van de Zilveren erepenning van de gemeente Beuningen. Hij kreeg de blijk van waardering zaterdag opgespeld in dorpshuis De Paulus in Winssen.

Volledig scherm
Wiel Bijmans kreeg zaterdag uit handen van burgemeester Bergman de Zilveren erepenning van de gemeente Beuningen. © eigen foto

Bijmans is al jaren van grote waarde voor de Beuningse gemeenschap. Niet alleen is hij sinds 1983 als commissie- en raadslid (tot 2018) actief in de politiek, ook verzet hij als vrijwilliger voor diverse clubs bergen werk. Bijvoorbeeld bij zijn volleybalclub The Weekenders, waar hij nog steeds graag zelf een balletje slaat en wedstrijden fluit.

Tijdens de avonddiensten in de Antoniuskerk in Winssen gaat Bijmans met de collectemand rond en minstens twee middagen in de maand bezoekt hij namens de Zonnebloem zieke mensen in het dorp.

Nadat hij in 1997 werd gekroond tot Prins Wil d’n Urste van Oelewaal, zat hij tien jaar in de senaat van carnavalsvereniging De Dorstvlegels.

In 2005 was Bijmans een van de oprichters van Kringloopwinkel ErZitLigtIetsBijWa. Met een club vrijwilligers zamelt hij jaarlijks voor zo’n 50.000 euro aan spullen in. Dit geld wordt verdeeld over verenigingen in heel Beuningen en de plaatselijke Zonnebloemafdelingen.