vanRossumDesign
Volledig scherm
PREMIUM
© vanRossumDesign

1300 huizen en misschien een station: Wijchen-West wordt groot!

WIJCHEN - De nieuwe wijk Wijchen-West wordt geen 650 maar 1300 woningen groot. Wijchen wil graag een treinstation in de wijk. Dat blijkt uit plannen die woensdag door het gemeentecollege worden gepresenteerd.

2 reacties

 • Theo Binnendijk

  6 maanden geleden
  @roland peters, je kunt de studie naar de mogelijkheden downloaden op de site van de gemeente, je vind het bij de raadsstukken. Dan zie je dat er geen sprake is van een definitief plan, maar van modellen studies. Er wordt geen natuur opgeofferd, het gaat om landbouwgrond en een braakliggend terrein. In een van de modellen wordt de brede sloot die het Wijchens Meer met de Maas verbindt, weer verbreed zoals op de Huurlingsedam is gebeurd. Eerder meer natuur dan minder.
 • roland peters

  6 maanden geleden
  Jammer, weer een stukje natuur weg. Er is woningnood, maar er is (zeker in Corona tijd) ook grote behoefte aan groen op loopafstand. En wat gaat gebeuren met alle dieren in het gebied? Wijchen zou eens moeten kijken naar sanering van industriegebieden dicht tegen het centrum. Sla je 2 vliegen in één klap. Lelijke bebouwing verdwijnt en er komt veel ruimte vrij voor mooie nieuwbouw dichtbij het centrum.
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

Maas en Waal