Volledig scherm
Cafetaria Lepoutre aan de Wijchense Homberg is zaterdagavond overvallen. © Luuk Merkus/Persbureau Heitink

22-jarige opgepakt voor gewapende overval in Wijchen

WIJCHEN - Een 22-jarige man uit Groesbeek is zaterdagavond opgepakt voor de gewapende overval op Cafetaria Lepoutre in Wijchen. Dat meldt de politie. De Groesbekenaar kon iets meer dan een uur na de overval worden aangehouden dankzij het doorgegeven signalement.

Volgens de politie liep de overvaller rond 21.30 uur het cafetaria binnen. Er waren op dat moment geen klanten in de zaak aanwezig. De twee medewerkers die nog wel in zaak aan het werk waren, werden door de man bedreigd met een wapen. Hij eiste geld en sigaretten. Nadat de man de buit binnen had, ging hij er vandoor. De medewerksters belden daarop direct de politie.

Beelden
Die is direct een onderzoek gestart. Op basis van het doorgegeven signalement kon iets later de 22-jarige man uit Groesbeek worden aangehouden. Hij is gefouilleerd, maar van het wapen of de buit ontbrak ieder spoor. Met behulp van camerabeelden uit het cafetaria is toch besloten de man op te pakken.

Verstopt?
Omdat de man het gebruikte wapen en de buit mogelijk ergens verstopt heeft, vraagt de politie of getuigen zich willen melden. De 22-jarige Groesbeker is meegenomen naar het politiebureau voor verder verhoor.

Impact
Cafetaria Lepoutre heeft meerdere vestigingen in Wijchen en is de afgelopen jaren al meerdere malen overvallen. In 2012 meldde eigenaar Robere Lepoutre dat zijn zaken al acht keer waren overvallen. Daarbij werden bedragen buitgemaakt van honderd tot tweehonderd euro, of soms minder. Het heeft volgens hem telkens grote impact op het personeel.

Maas en Waal