Volledig scherm
Het wellnesscomplex in Wijchen is sinds mei open. © Koen Verheijden

34 mensen met uitkering kunnen bij sauna aan de slag

WIJCHEN - Bij het nieuwe wellnesscomplex Thermen Berendonck in Wijchen zijn, sinds de opening op 1 mei, 34 mensen aan de slag gegaan die een bijstands- of werkloosheidsuitkering ontvingen. De meesten van hen komen uit Nijmegen (15) en Wijchen (13). De anderen komen uit Druten, Beuningen, Groesbeek en Elst.

Tijdens de bouw van de sauna werkten arbeidsbemiddelingsinstanties UWV en het Werkbedrijf Rijk van Nijmegen samen met eigenaar Quality Wellness Resorts (QWR) om mensen met een uitkering bij het nieuwe bedrijf aan de slag te krijgen.

Dat resulteerde in verscheidene belangstellingsbijeenkomsten en in totaal 120 korte sollicitatiegesprekken (‘speeddates’) tussen kandidaten en nieuwe werkgever. 

Zo'n 230 werknemers

Bij Thermen Berendonck werken in totaal zo’n 230 mensen. Die wonen, aldus personeelsmanager Bob de Bruin van QWR, in de wijde regio om Wijchen heen.

Volgens hem blijven de contacten tussen Thermen Berendonck en UWV/Werkbedrijf bestaan. ,,We blijven gesprekken voeren”, zegt hij. ,,Sommige mensen hebben een grote afstand tot de arbeidsmarkt en krijgen wat extra begeleiding.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal