750 huishoudens Wijchen hebben weer stroom na brand in transformatorhuisje

VideoWIJCHEN – Een groot deel van Wijchen kampte zondag aan het begin van de avond met een stroomstoring. Volgens de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid zaten 750 huishoudens zonder stroom. Oorzaak is een brand die vanmiddag iets na 16.30 uur uitbrak in een transformatorhuisje op het Europaplein. 

Die brand was al ruim voor 18.30 uur uit, waarna Liander aan het herstel van de stroomvoorziening kon werken. Rond 18.45 uur had een groot deel van de huishoudens weer stroom. alleen in de straten rond het Europaplein was dat niet het geval. Daar kwam de stroom pas rond 23.15 uur weer terug.

Hulpdiensten hebben aan het begin van de avond opgeschaald naar grip 1, een code die de samenwerking tussen hulpdiensten makkelijker maakt. Dat is gedaan uit voorzorg, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio, vanwege het warme weer en de mogelijkheid dat de stroomstoring langer zou duren dan gedacht. Met een betere samenwerking zijn instellingen of hulpbehoevenden die last hebben van de stroomstoring makkelijker te helpen. Om diezelfde reden is een  noodaggregaat naar Wijchen gehaald. 

Volgens de woordvoerder zijn er geen zorginstellingen die zonder stroom zitten.

Volledig scherm
De Albert Heijn in het centrum van Wijchen heeft vanwege de stroomstoring zijn deuren gesloten. © DG

Onder de 750 huishoudens waren woningen in het centrum en volgens de website van Liander ook in de straten Aalsburg en Blauwe Hof, ten westen van het centrum. In die wijk wonen ongeveer 2400 mensen. 

Volledig scherm
Op het Europaplein in Wijchen is zondagmiddag een transformatorhuisje in brand gevlogen. © Luuk Merkus/Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal