Drukte op knooppunt Bankhoef vanuit de lucht.
Volledig scherm
Drukte op knooppunt Bankhoef vanuit de lucht. © Gerard Verschooten

A326 bij knooppunt Bankhoef nog een nacht dicht

WIJCHEN - In de nacht van dinsdag op woensdag gaat de provincie Gelderland verder met het plaatsen van waarschuwingsborden boven de A326 voor het knooppunt Bankhoef. De weg wordt daarom nog een nacht afgesloten. 

Filevorming en meerdere zware ongelukken op de A326 zijn aanleiding voor de provincie om verkeerssignalering op de A326 aan te brengen. De werkzaamheden hebben plaats van 23 uur 's avonds tot 4 uur 's ochtends en zijn nodig om het eerdere werk op 13 september af te ronden. 

De opvallende borden gaan knipperen als er sprake is van filevorming. De provincie hoopt hiermee de veiligheid van de A326, waar recentelijk meerdere zware ongevallen zijn gebeurd, te vergroten. 

De weg is sinds de verbreding van de A50 van twee naar drie rijstroken aanzienlijk drukker geworden. Hierdoor is het verkeersaanbod ter hoogte van Bankhoef dermate toegenomen dat waar auto's willen invoegen op de A50 structureel filevorming ontstaat. Dit veroorzaakt weer filevorming in de richting van knooppunt Ewijk (A50) en de aansluiting Bergharen (A326) met ongelukken tot gevolg.

Maas en Waal