A326 bij Wijchen nog uren dicht vanwege stukken asbest op de weg

VIDEOWIJCHEN - De A326 is zaterdag urenlang afgesloten in de richting Nijmegen vanwege een lading asbest op de weg. Het voor de gezondheid schadelijke materiaal viel rond 15.00 uur van een aanhangwagen en ligt verspreid over tientallen meters.

De weg is dicht tussen knooppunt Bankhoef, de aansluiting op de A50, en Wijchen, richting Nijmegen. Verkeer richting Nijmegen moet omrijden via de A50 en de A73.

Het gaat om enkele grote asbestdaken en kleine tegeltjes. Voor het opruimen gelden strenge voorzorgsmaatregelen omdat asbest de gezondheid kan schaden. Rond 16.30 uur zijn in beschermende kleding gehulde medewerkers begonnen met opruimen. 

Wegbeheerder Rijkswaterstaat meldde aan het einde van de middag dat de weg rond 18.00 uur schoon zou zijn, maar stelde dat rond 17.40 bij. Aan het einde van de avond was de weg nog altijd dicht.

Het was zaterdag nog niet duidelijk of er een sanctie volgt voor de bestuurder van de auto die de lading verloor.

Volledig scherm
Medewerkers in speciale kleding ruimen het asbest op dat op de A326 bij Nijmegen terecht kwam. © Roland Heitink/Persbureau Heitink
-
}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal