Op de A73 bij de afslag Wijchen is een dode gevallen en zijn zes mensen gewond geraakt door een ongeluk met meerdere voertuigen.
Volledig scherm
Op de A73 bij de afslag Wijchen is een dode gevallen en zijn zes mensen gewond geraakt door een ongeluk met meerdere voertuigen. © ANP

A73 bij Nijmegen vrijgegeven na acht uur onderzoek en schoonmaak vanwege dodelijk ongeluk

De A73 bij de afslag Wijchen is aan het einde van de avondspits door Rijkswaterstaat vrijgegeven voor verkeer. Verkeer in noordelijke richting kan weer over de snelweg. Die was afgesloten vanwege het dodelijke ongeval dat dinsdagochtend rond 10.00 uur gebeurde

Daarbij waren twee vrachtwagens, twee personenauto's en een busje betrokken. Er viel één dode en zes personen raakten gewond.

In eerste instantie werd verwacht dat de opruimwerkzaamheden en het onderzoek naar het ongeval voor de avondspits zouden zijn afgerond. Rond 15.00 uur bleek echter dat dat tijdstip niet wordt gehaald. De weg is nu rond 18.35 uur vrijgegeven.

In zuidelijke richting was de hele dag één rijbaan dicht. Daar waren hekken geplaatst om het zicht op de ongevalslocatie af te schermen en om hulpdiensten de ruimte te geven. De weg in zuidelijke richting is volgens de ANWB inmiddels weer vrijgegeven.

Over de toedracht van het ongeval kan de politie nog niets zeggen. Die verwacht pas woensdag in de loop van de dag meer duidelijkheid te kunnen geven. De politie riep dinsdagmiddag mensen op die getuige waren geweest om indien mogelijk informatie te geven. Ook bood de politie hen slachtofferhulp aan.

Maas en Waal