Volledig scherm
PREMIUM
Ondanks de economische voorspoed daalt het aantal bijstandsuitkeringen in Maas en Waal niet meer.

Aantal bijstandontvangers in Maas en Waal daalt niet meer

WIJCHEN/BEUNINGEN/DRUTEN - Het aantal Maas en Walers dat een bijstandsuitkering ontvangt, is het afgelopen jaar niet meer gedaald. Daarmee wijken de cijfers af van het aantal WW'ers, dat door het economische hoogtij wel blijft afnemen. 

Een WW-uitkering is relatief hoog en bedoeld voor mensen die ontslagen zijn. Afhankelijk van het aantal gewerkte jaren ontvangen ze dat bedrag maximaal 2,5 jaar. De bijstand is een doorgaans veel lager uitkeringsbedrag en het laatste vangnet om enig inkomen te krijgen. Daar zitten mensen in die dus langdurig werkloos zijn, nooit gewerkt hebben - bijvoorbeeld als een partner met een goed inkomen plots vertrekt - of als vluchteling naar Nederland zijn gekomen. Ze hebben wel bijna allemaal sollicitatieplicht, omdat ze wel kúnnen werken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal