Aantal coronapatiënten Wijchen stijgt met 5 tot 43 gevallen

WIJCHEN - In Wijchen is het aantal geregistreerde patiënten dat is besmet met het nieuwe coronavirus met 5 toegenomen. In totaal zijn er nu 43 officiële gevallen bekend.

Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

In Druten en West Maas en Waal kwamen er afgelopen etmaal 2 bewezen patiënten bij. Daarmee tellen deze gemeentes nu respectievelijk 18 en 19 officiële gevallen. Beuningen telt nu 24 geregistreerde coronazieken, één meer dan gisteren. 

Dat blijkt uit de nieuwste gegevens die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieuhygiëne (RIVM) heeft vrijgegeven.

Regio
Nijmegen telt sinds maandagmiddag 197 geregistreerde inwoners die het nieuwe coronavirus onder de leden hebben, dat zijn er 19 meer dan een dag eerder.  In Grave steeg het totaal aantal bewezen patiënten met 3 naar 25. En Heumen registreerde 20 gevallen, een meer dan gisteren. 

In heel het verspreidingsgebied van de Gelderlander nam het aantal geregistreerde patiënten het afgelopen etmaal met 80 toe tot een totaal van 1094.

Landelijk
Het afgelopen etmaal zijn er in Nederland 93 mensen geregistreerd die zijn overleden aan het coronavirus. Daarmee komt het totaal op 864 patiënten. Het aantal mensen waarbij het virus is vastgesteld, is met 884 gestegen tot 11.750. 3990 Covid-19 patiënten zijn opgenomen (geweest) in een ziekenhuis, een stijging van 507 personen.

De aantallen van het RIVM gaan over meldingen die dagelijks binnenkomen, maar niet elke ziekenhuisopname of ieder sterfgeval wordt meteen doorgegeven. Daardoor pakken de cijfers van eerdere dagen soms plots hoger of lager uit.

Maas en Waal