Volledig scherm
PREMIUM
Vooral op kraaien, kauwen, eksters en roeken moet in Maas en Waal meer gejaagd worden. De populaties vossen, reeën en hazen zijn onder controle. © ANP

Aantal kraaien en kauwen loopt in Maas en Waal de spuigaten uit

EWIJK/ DREUMEL - Het aantal kraaien en kauwen loopt in Maas en Waal de spuigaten uit. Om de populatie kleiner te krijgen en de overlast te verminderen, worden er dit jaar veel meer afgeschoten. 

Dit laten de twee WBE's (wildbeheereenheden) in de regio weten. Ook is duidelijk dat het intensiever jagen op vossen een positief resultaat kent: de populatie en de overlast blijven beheersbaar. En dat geldt ook voor het reeënbestand: met een beperkt afschot blijft er een gezonde populatie in de bossen en velden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bennie, Willy en Martin zetten nog zangkanaries op: ‘Dit geeft een kick’
    PREMIUM
    video

    Bennie, Willy en Martin zetten nog zangkana­ries op: ‘Dit geeft een kick’

    GENDRINGEN/WIJCHEN - Het is een uitstervende soort: de mensen die elke herfst opnieuw hun zangkanaries opzetten en afluisteren. Waren er in de jaren 50 nog duizenden liefhebbers, nu moet je ze met een lampje gaan zoeken. Bennie le Comte is nog de enige in de Achterhoek. En Willy Kling en Martin Saskens houden in Wijchen en Haaksbergen stand. ,,Het geeft een kick als jouw vogel het hele wedstrijdrepertoire kan zingen.’’

Maas en Waal