Volledig scherm
PREMIUM
Adriaan Strik. © Eveline Van Elk

Adriaan woont tegenover een ruïne: ‘Onbegrijpelijk hoe ze het allemaal hebben gebouwd’

Direct uitzicht op de overburen? Dat levert gewild of ongewild een inkijkje op in hun wereld. Elke week spreken we iemand met bijzondere overburen. Deze week: Adriaan Strik (88) kijkt uit op de ruïne van Batenburg.

,,‘Ge waart al vroeg getrouwd met de ruïne, zeggen ze hier. Als bouwkundig tekenaar heb ik altijd een warm gevoel gehad voor vakmanschap. Dit is een bijzondere plek. Ik ben hier toezichthouder; bevoorrecht dat ik dat nog allemaal kan.

Voor de monumentencommissie houd ik de ruïne in de gaten. Dan vragen ze mij wat het hardst nodig is. Ik heb een heel verlanglijstje. Soms is er geld voor iets kleins. Financieel zijn de handen gebonden. Daar heb ik begrip voor, er zijn zo veel gebouwen die wel zijn bewoond. De muren zijn oud, begroeid met klimop. Dat moet eraf. En de onderste muren zijn heel kwetsbaar.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal