Volledig scherm
PREMIUM
© Marcel Kuster

Afgeketste fusie: Druten voelt zich buitenspel gezet door Wijchen

DRUTEN / WIJCHEN - Het besluit om een streep te zetten door het fusieplan van Wijchen en Druten, is minder eensgezind tot stand gekomen dan het tot nu toe leek. Naar nu blijkt, besloot het Wijchense college van B en W eenzijdig om haar gemeenteraad het advies te geven te stoppen met de fusie.

18 reacties

 • tgm beuningen

  2 maanden geleden
  Drogreden.
 • Joris

  2 maanden geleden
  Nee hoor Willem, je moet als Overheid de gemeenten dát geven wat nodig is, dan hoeven ze niet te fuseren. Een fusie betekend dat de Overheid straks nog minder gaat geven omdat men zogenaamd efficiënt is geworden... en dan krijgen ze allemaal weer hetzelfde probleem !Uiteindelijk krijg je dan een klein aantal logge gemeentelijke organisaties waarbij de belangen van de burger helemaal niet meer van belang zijn !
 • Joris

  2 maanden geleden
  Gemeenten hoeven ook niet te fuseren, nergens voor nodig... Laat elk zijn eigen identiteit houden en ga voor beter: op een eerlijke manier samenwerken op bepaalde vlakken !Bij fusies is er altijd een ongelijk speelveld en wil men alleen maar profiteren van elkaar... En de burger heeft er uiteindelijk helemaal niets aan !
 • Willem

  2 maanden geleden
  Je kunt of zelfstandig als gemeenten je fusiepartner kiezen of Binnenlandse Zaken doet het voor je. Dit was een kans om zelf je fusiepartner te kiezen. Kijk naar de herindelingen die afgelopen hebben plaatsgebonden. We zitten op dit moment op 355 gemeenten en de schaalgrootte van gemeenten moet omhoog om alle maatschappelijke opgaven aan te kunnen.
 • tgm beuningen

  2 maanden geleden
  Misschien is het aantal inwoners dat voor de fusie is ook mee gewogen bij de eindafweging? 
 1. Ondernemers timmeren zaak dicht vanwege oproep tot rellen
  Play

  Onderne­mers timmeren zaak dicht vanwege oproep tot rellen

 2. Bruls: 'Dit zijn geen demonstranten, maar coronahooligans'
  Play

  Bruls: 'Dit zijn geen demonstran­ten, maar coronahoo­li­gans'

Maas en Waal