De afslag van de A326 richting Oss is van vrijdag op zaterdag dicht. Boven de weg worden waarschuwingsborden aangebracht.
Volledig scherm
De afslag van de A326 richting Oss is van vrijdag op zaterdag dicht. Boven de weg worden waarschuwingsborden aangebracht. © Paul Rapp

Afslag A326 richting Oss dicht voor plaatsen waarschuwingsborden

WIJCHEN/NIJMEGEN - De afslag in de A326 naar de A50 richting Oss en Den Bosch, ter hoogte van Wijchen, gaat vanavond om 19.00 uur dicht. Reden: de provincie brengt dan waarschuwingsborden aan boven de snelweg.

Op 2 september is begonnen met de voorbereidingen voor het plaatsen van deze signaleringsborden. Sindsdien geldt een snelheidsbeperking op dit laatste deel van de A326. Als de werkzaamheden volgens planning verlopen, duurt de afsluiting van de afrit, onderdeel van knooppunt Bankhoef, van vrijdag 19.00 uur tot zaterdag 12.00 uur.

Steeds drukker

Sinds de verbreding van de A50 van twee naar drie rijstroken en de aanleg van de nieuwe Waalbrug bij Ewijk, de Tacitusbrug, is de verkeersdruk tussen Valburg en Ewijk flink toegenomen. En de verwachting is dat het de komende jaren alleen nog maar drukker wordt. De nieuwe borden waarschuwen chauffeurs straks voor files op de A50 en moeten zo zorgen voor minder ongevallen rond de aan- en afritten van deze belangrijke verkeersader ten westen van Nijmegen.

Omleiding

Verkeer dat vanuit Nijmegen-west en Wijchen richting Oss reist, kan tijdens de gedeeltelijke afsluiting van de A326 de afslag Beuningen nemen en dan via de Schoenaker de A73 opdraaien. Verkeer richting Arnhem en Rotterdam kan komend weekeinde wel gebruik blijven maken van de provinciale weg.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal