Eén van de ansichtkaarten van het centrum van Wijchen.
Volledig scherm
Eén van de ansichtkaarten van het centrum van Wijchen. © Wijchenis.

Ansichtkaarten én donaties voor Wijchense ondernemers

WIJCHEN - Wie Wijchense ondernemers wil steunen tijdens de coronacrisis, kan nu ook Wijchense ansichtkaarten kopen of eenvoudigweg een donatie doen. Centrumorganisatie Wijchenis biedt beide mogelijkheden nu aan in haar nieuwe webshop. 

,,Iemand vroeg ons of je het Wijchense centrum niet gewoon kon steunen zonder dat je iets in de webshop kocht”, zegt centrummanager Yvette Akkermans. ,,Zo kwamen we op het idee om een donatieknop in de webshop te zetten. Eerst alleen eentje van 5 euro, maar dat is wel erg vaak klikken als je meer wilt geven. Daarom hebben we ook die van 10 en 25 toegevoegd. Er kwam sinds vrijdag 150 euro binnen.”

T-shirts

Dat is geen bedrag waarmee je individuele ondernemers in crisistijd overeind houdt, weet Akkermans. En dat lukt ook niet met ansichtkaarten de T-shirtactie die al sinds vorige week loopt, al leverde die met 326 verkochte exemplaren tot nu toe best een aardig zakcentje op. 

De acties zijn dan ook meer bedoeld om ondernemers te verbinden en het winkelhart te blijven promoten, aldus Akkermans, zodat mensen ook mensen van buiten Wijchen  het centrum na de crisis wellicht eens komen bezoeken. Het geld dat de acties opleveren gaat in de pot van Wijchenis, dat er extra activiteiten van financiert.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal