Balgoij vanuit de lucht. De nieuwe huizen komen op de groene vierkante akker boven het midden van de foto. De straat rechts daarvan is de Maasakkers.
Volledig scherm
PREMIUM
Balgoij vanuit de lucht. De nieuwe huizen komen op de groene vierkante akker boven het midden van de foto. De straat rechts daarvan is de Maasakkers. © Van Assendelft

Balgoij vindt bouwplan voor het dorp te groot: 'De leefbaarheid wordt opgeofferd voor de belangen van de grondeigenaar’

BALGOIJ - De Leefbaarheidsgroep Balgoij vindt het bouwplan voor het dorp, dat vorige week is gepresenteerd, te groot. Ook betreurt de LBG dat het door een projectontwikkelaar wordt uitgevoerd. ,,De gemeente gaat tegen haar eigen beleid in”, zegt Wilma Willems van de LBG.

5 reacties

 • Peter Galen

  1 jaar geleden
  En nou wil de gemeente de inwoners van de maasakkers niet informeren. Dan heb je als gemeente toch echt iet te verbergen. Nou kan je er op wachten dat er op alles bezwaar gemaakt word. Dus dit kan nog jaren duren
 • Peter Galen

  1 jaar geleden
  Blaas het lekker af met die projectonwikkelaar moet je niet willen gewoon in eigen beheer anders niet in mee gaan. Eens kijken hoelang dat ze het vol houden.
 • Theo Binnendijk

  1 jaar geleden
  Er komen 7 meer woningen dan eerder genoemd, gaat de leefbaarheid in Balgoy dan achteruit? Overdrijf niet zo. En waarom mag daar geen projectontwikkelaar aan te pas komen? Wie moet het dan ontwikkelen; de gemeente kan dat niet, een makelaar of aannemer ook niet, het is het vakgebied van de projectontwikkelaar. Daar heeft Wijchen geen negatieve ervaringen mee.
 • janv meulen

  1 jaar geleden
  Waar bouwen we uiteindelijk voor en waarom komen we zo veel huizen te kort ?? We worden er uiteindelijk niet beter van !!
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  1 jaar geleden
  Raar is dat juist zij die zelf een dak boven hun hoofd hebben altijd tegenstribbelen als er gebouwd moet worden. Uitzicht, te druk,..... Hebben die mensen zelf geen kinderen? kinderen die ook eens een huis willen? een dak boven het hoofd, een gezin stichten?