Een visualisatie van het te bouwen zonnepark Bankhoef bij Hernen.
Volledig scherm
Een visualisatie van het te bouwen zonnepark Bankhoef bij Hernen. © Pure Energie

Bedenkers Hernens zonneveld gaan na onenigheid toch samen verder, onder druk

HERNEN - Energiebedrijf Pure Energie en de Energiecoöperatie Leur en omstreken (ECL) gaan toch proberen samen een zonneveld ten zuiden van Hernen te bouwen. De samenwerking werd twee weken geleden verbroken, omdat de partijen het niet eens werden over, onder andere, de verdeling van eigendom van dat zonnepark ‘Bankhoef’.

4 reacties

 • Johann utBroamt

  1 jaar geleden
  die panelen zijn totaal niet nodig  en er is energie genoeg in nederland. daarbij zet die panelen maar bij de burgers en bedrijven op hun daken en laat de aarde met rust. die grond kan beter worden gebruikt  voor natuur  ontwikkeling.
 • nietus

  1 jaar geleden
  Zonnepanelen op goede grond zijn nooit een goede oplossing. 
 • Ook

  1 jaar geleden
  Ofschoon ik het eens been met de reactie van CCC hieronder vind ik ook wel dat de gemeente Wijchen hier goed heeft ingegrepen door de kemphanen onder druk te gaan zetten zodat er nu een goede oplossing is ontstaan.Dus complimenten voor de gemeente Wijchen in deze!
 • CCC

  1 jaar geleden
  Laten we eerst alle geschikte daken van overheidsgebouwen, scholen, bedrijven en dergelijke vol gaan leggen voordat we kostbare grond gaan opofferen en het uitzicht gaan vervullen. Allemaal weggegooid geld voor een "oplossing" die geen stroom levert op het moment dat je het het hardste nodig hebt, op een koude donkere winterdag

Maas en Waal