Berendonck Alverna.
Volledig scherm
Berendonck Alverna. © Paul Rapp

Berendonck krijgt nieuwe moderne toiletgebouwen

ALVERNA - Bezoekers van recreatieplas De Berendonck kunnen komend voorjaar weer een  stuk frisser naar het toilet dan de afgelopen jaren. De vijf verouderde toiletgebouwen gaan de komende maanden tegen de vlakte en worden vervangen door drie moderne faciliteiten. Eén daarvan komt te staan bij het naturistenstrand. 

In één van de gebouwen op het grote strand komt zelfs een verwarmd toilet. Die is bedoeld voor recreanten en wandelaars die het  recreatiegebied in de winter bezoeken. De huidige toiletten zijn in die tijd altijd gesloten, onder meer om bevriezing van de leidingen te voorkomen.

De nieuwe toiletten zijn ook sociaal veiliger, zegt directeur Erik Droogh van Leisurelands. ,,Met de deuren aan de buitenkant, zodat je als ouder ziet waar je kind naarbinnen gaat en je de beentjes ziet bungelen.''

De timing van de vernieuwingen is niet toevallig. Komend voorjaar opent even verderop aan de plas saunacomplex Thermen Berendonck. ,,Dat is een mooie facelift voor het gebied en daar passen die oude gebouwtjes uit de jaren zestig, zeventig niet bij.''

Leisurelands wil op het strand ook een nieuw paviljoen met terras bouwen, dat het  gehele jaar open zou zijn. De aanvraag om daarvoor het bestemmingsplan ter plekke te wijzigen gaat komende week de duer uit. Grote gegadigde om het etablissement te gaan uitbaten is eigenaar Henri Ector van het nabijgelegen Waterskicentrum.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal