Volledig scherm
Een van de vernielde auto's. © Politie Wijchen

Beschonken autovandaal kotst politieauto onder bij aanhouding

WIJCHEN - Een 25-jarige Arnhemmer en een 29-jarige Nijmegenaar zijn afgelopen zaterdag opgepakt, nadat ze tegen een rijdende auto schopten in Wijchen. De twee schopten tegen een wagen die over de Bronckhorstlaan reed. 

De bestuurder van die auto tipte de politie, die niet veel later het tweetal kon aanhouden. Die aanhouding verliep niet zonder slag of stoot. Een van de verdachten kotste de dienstauto van de politie onder en beledigde en bespuugde een agent. Volgens de politie had de man te veel alcohol gedronken. 

Uit onderzoek bleek dat de twee eerder ook geparkeerde auto's vernielden, die geparkeerd stonden in de Wintertaling in Wijchen. Daar schopten ze tegen een auto en vernielden ze van een ander voertuig de achterruit. De twee moeten zich binnenkort verantwoorden bij de rechter. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal