Volledig scherm
PREMIUM
Vakantiepark Wighenerhorst. © Paul Rapp

Bewoners door ruzie geteisterd vakantiepark hebben dit weekend gas, maar hoe verder?

ALVERNA - Bewoners van vakantiepark Wighenerhorst in Alverna zaten vorige week een paar dagen in de kou. Reden: het gas was afgesloten. Er is nu weer wat gas, waarschijnlijk genoeg voor dit weekend. En dan? Vijf vragen – en antwoorden – over Wighenerhorst.

1. Wat is Wighenerhorst?

Wighenerhorst is een recreatiepark met een oppervlakte van zo’n 16 hectare in de bossen bij Alverna. Het park bestaat voor de helft uit een camping. Op het andere deel staan zo’n 108 bungalows. Een projectontwikkelaar heeft deze vakantiehuisjes, bedoeld voor vier à zes personen, in de jaren negentig laten bouwen. Vervolgens zijn ze verkocht aan particulieren, met het idee dat zij ze zouden verhuren aan vakantiegangers of zelf recreatief konden gebruiken. Zoals bij veel van dit soort parken woont ook in Wighenerhorst de meerderheid permanent in de huisjes.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal