Bijzonder: Romeins topstuk gevonden bij opgraving in Wijchen

videoWIJCHEN - Bij archeologisch onderzoek op het Europaplein in Wijchen is woensdag een topstuk gevonden: een bronzen Romeinse riemgeleider. ,,Ze maakt deel uit van de tuigage van een paard met een wagen’’, zegt archeoloog Johan van Kampen van VUhbs archeologie. 

4 reacties

 • de heer J. Zomers (68)

  10 maanden geleden
  Theo, we wachten af in goed vertrouwen of ze nog meer oude topstukken opgraven.Zoek en gij zult vinden.
 • TheoB72

  10 maanden geleden
  Ik woon er naast en de proefsleuven zijn 's avonds al weer dicht. Ze weten zo langzamerhand wel wat ze hier in de bodem kunnen tegenkomen, dus een oud voorwerp wordt direct herkend. Bovendien kun je ook gewoon recente voorwerpen tegenkomen. Hier stonden in mijn jeugd ook woningen en er werd nog al eens afval in de grond begraven.
 • de heer J. Zomers (68)

  10 maanden geleden
  Zet er wat vraagtekens bij.Het gebeurt wel eens dat bij zo'n afgraving door een grappenmaker een bijzonder oud voorwerp wordt neergelegd, zoiets komt dan in de krant en ook op TV.   
 • TheoB72

  10 maanden geleden
  Mooi dat al zo snel zo'n bijzonder stuk wordt gevonden en dit zijn pas proefsleuven. Ben benieuwd wat er hier in mijn directe woonomgeving straks nog meer wordt gevonden.
 1. In nog geen tien weken tijd sloopte eierstokkanker ‘supergirl’ Annefleur (28): ‘Daar zaten we, met onze overleden dochter’
  PREMIUM
  3

  In nog geen tien weken tijd sloopte eierstok­kan­ker ‘supergirl’ Annefleur (28): ‘Daar zaten we, met onze overleden dochter’

  WIJCHEN - De 28-jarige Annefleur Botteram, Wijchenaar van het Jaar, overleed in december aan eierstokkanker. Haar moeder Maureen vertelt er nu over: een jaar nadat Annefleur na haar eerste diagnose ‘schoon’ werd verklaard. Vol levenslust maakte ze toekomstplannen. Maar in oktober kreeg ze voor de tweede keer eierstokkanker. Na 9,5 week overleed ze.
 1. Supporters onthalen teleurgestelde spelers De Graafschap
  Play

  Supporters onthalen teleurge­stel­de spelers De Graafschap

 2. Spektakel vanuit de trekker: Superboeren uitgezwaaid op A18
  Play

  Spektakel vanuit de trekker: Superboe­ren uitge­zwaaid op A18

Maas en Waal