Volledig scherm
PREMIUM
Theo van den Broek (rechts) en Helma Verhoeven met haar assistentiehond in de loods in Overasselt die vol staat met ingezamelde plastic doppen ten bate van de opleiding van hulphonden. © DG

'Blaren op de tong discussiëren om je hulphond mee naar binnen te krijgen'

OVERASSELT - Hulphonden wordt nog te vaak de toegang ontzegd, terwijl wettelijk geregeld is dat ze mee naar binnen mogen. Om hier aandacht voor te vragen, bezocht een groep mensen met hun hulphond donderdagmiddag een locatie in Overasselt waar geld wordt ingezameld voor het opleiden van hulphonden. 

,,Met name restaurants en taxi's weigeren vaak hulphonden", schetst Helma Verhoeven uit Cuijk, initiatiefneemster van de actie. ,,Dan moet je je de blaren op de tong discussiëren om alsnog binnen te mogen of meegenomen te worden. Terwijl wij afhankelijk zijn van onze assistentiehond. Zonder hond zijn we nergens."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal