Een visualisatie van het te bouwen zonnepark Bankhoef bij Hernen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een visualisatie van het te bouwen zonnepark Bankhoef bij Hernen. © Pure Energie

Bom onder zonnepark Hernen na klappen samenwerking

HERNEN - De bouw van zonnepark Bankhoef is onzeker geworden. Initiatiefnemer Pure Energie heeft de samenwerking met Energiecoöperatie Leur en omstreken (ECL) opgezegd en gaat vooralsnog alleen verder.

4 reacties

 • CCC

  1 jaar geleden
  Het is gewoonweg niet uit te leggen dat het landschappen vol gegooid wordt met panelen terwijl aan de andere kant inwoners wordt geadviseerd om niet te veel terras in hun tuin te leggen. Zonnepanelen zijn weggegooid geld. Als je dat er dan toch die wil drukken en belastinggeld in het putje wil gooien, plaats die dingen dan op daken van overheidsgebouwen en bedrijven.
 • Johann utBroamt

  1 jaar geleden
  Dit is geweldig nieuws en hiermee wordt een grote ramp voor de omgeving voorkomen. laat de open ruimte gewoon in hun waarde. wil men er toch iets mee plant er dan bomen, want frisse lucht daar hebben de mensen meer aan.
 • nietus

  1 jaar geleden
  Die grote spiegelende velden vol met panelen warmen de lucht plaatselijk ontzettend op. Beetje wind erbij en het werkt als een föhn. Een veld zal nog niet zoveel uitmaken, maar als straks elke gemeente zo’n veld heeft liggen? Dat kunnen we met de droogte en huidige warme zomers er niet bij hebben...
 • Hetkanaltijdbeter

  1 jaar geleden
  Zolang er voldoende daken zijn om zonnepanelen op te leggen is er geen noodzaak om het landschap daarmee op te zadelen.

Maas en Waal