Ank Bijleveld-Schouten (links) en Bea Schouten.
Volledig scherm
PREMIUM
Ank Bijleveld-Schouten (links) en Bea Schouten. © Eigen foto

Bondgenoten en zusjes Schouten: ‘Geen flauwekul, gewoon vooraan gaan zitten’

Initiatief nemen en maatschappelijke betrokkenheid tonen. Dat krijgen ze al vroeg mee van hun ouders. Geen toeval dus dat de zussen Ank Bijleveld-Schouten en Bea Schouten uit Wijchen nu minister van Defensie en Statenlid zijn. ,,We zijn niet onder de indruk van ego’s.’’

Verjaardagen doen ertoe in de familie Schouten. Je komt als je kunt en de appeltaart is zelfgebakken. Op het aanrecht in de Wijchense woonkeuken staat een pak taartmix van Koopmans.

,,Die had je best vandaag al mogen bakken, B”, zegt Ank Bijleveld-Schouten (57) tegen zus Bea Schouten (56). Ze schelen maar een jaar en twee dagen. Bea, het zus-je van de twee, ruilt snel haar gympen om voor hakken. Klein van stuk zijn ze, allebei. ,,Dan is dit beter voor de foto.”

Ze ogen hecht, maar er is genoeg speelruimte voor plaagstootjes – ‘Dit is mijn derde kopje koffie, mag dat van jou?’ – en aannames die overal zeer doen, maar niet tussen zusjes. ,,Jij moet zo zeker eerst je haar nog doen?”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal