Volledig scherm
Veel rookontwikkeling door de brand © Rijkswaterstaat

Brandende caravan zorgt voor urenlange overlast op A73 tussen Wijchen en knooppunt Ewijk

UpdateWIJCHEN - Een caravan is maandagmorgen volledig uitgebrand op de A73 in de richting van Nijmegen. De weg is daarom een tijdlang afgesloten geweest tussen Wijchen en het knooppunt Ewijk. Inmiddels is de weg weer vrij. 

De vertraging was vlak na de brand nog meer dan een uur. Tegen 12.50 uur is de file afgenomen naar ongeveer een half uur, tussen Wijchen en het knooppunt Ewijk. Sinds 13.15 uur is de vertraging zo goed als voorbij. 

Gasfles met lpb vulnippel

Rijkswaterstaat adviseerde weggebruikers in de richting van Nijmegen lange tijd om te rijden via de N326. In de caravan stond een gasfles met een lpg vulnippel, zo laat een weginspecteur van Rijkswaterstaat weten op Twitter. ‘Hoe levensgevaarlijk kun je bezig zijn', schrijft hij erbij. Of de gasfles ook met de oorzaak van de brand te maken heeft, is niet bekend. 

Door de brand is veel rookontwikkeling ontstaan. Rookwolken waren van een verre afstand te zien. Van het voertuig is niets meer over door het vuur. De opruimwerkzaamheden zijn al uren in volle gang.  

Behoorlijke hitte

Wijkagent Henry van Galen uit Wijchen was ter plaatse. Volgens hem ging het om een tandemasser, een caravan met twee assen. Die werd gesleept door een auto-ambulance. ,,De mensen in de oprijwagen zagen onderweg dat de caravan in brand stond. Ze zijn meteen gestopt, hebben de caravan afgekoppeld en zijn een stukje verder gereden.”

De snelweg werd afgesloten. ,,Dat geeft een behoorlijke hitte, zo’n brand, daar kun je niet langs rijden.” De oorzaak van de brand is onbekend. Omdat het niet om een misdrijf gaat, is er voor de politie geen aanleiding nog onderzoek te doen.

Volledig scherm
Van het voertuig is niets meer over. © Wijkagent Henry van Galen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal