Volledig scherm
Het oplaten van ballonnen ligt steeds meer onder vuur vanwege de milieuschade. © Shutterstock

Burgemeester Wijchen laat ballonnen op: PvdA stelt vragen

De PvdA in Wijchen heeft vragen gesteld aan het college van B en W over het oplaten van ballonnen door burgemeester Hans Verheijen. De burgemeester liet zaterdag een tros ballonnen los bij de opening van het Europaplein.

In Nederland is steeds meer kritiek op het oplaten van ballonnen, omdat het schadelijk is voor het milieu. De ballonnen zijn van plastic en kunnen overal terecht komen. De Wijchense PvdA vroeg het college in december 2018 het oplaten van ballonnen te verbieden. 

Het college liet toen weten dat niet te willen doen, omdat het maar een klein probleem zou zijn in Wijchen en omdat handhaving moeilijk is. Wel stelde het college dat het mensen in het vervolg zou vragen geen ballonnen meer op te laten, vanwege de schade voor dieren en het milieu. Ook zal zij mensen wijzen op alternatieven.

'Milieuschade symbolisch vergoeden’

Zaterdag bij de opening van het Europaplein liet burgemeester Verheijen een aantal ballonnen op. De PvdA vraagt nu of het college ook vindt dat dat niet te rijmen is met de eerdere toezeggingen, of het college de milieuschade symbolisch wil vergoeden en of het college het oplaten van ballonnen nu wel wil verbieden.

Burgemeester Verheijen was niet voor commentaar bereikbaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal