Volledig scherm
Droog en hip wachten op de bus in Wijchen: onder een mega-paraplu. © Eveline van Elk

Bus gaat minder rijden, maar maakt grote ronde door Wijchen

WIJCHEN - Terwijl de trein vanaf half december elk kwartier gaat pendelen tussen Nijmegen en Wijchen, neemt de bus gas terug. In daluren rijden buslijnen 13 en 15 straks nog maar eens per uur.

Dat betekent minder bussen op op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur en op de hele zaterdag. Op zondagen reden deze lijnen al minder vaak.

Grote ronde
Daar staat tegenover dat de lijnen straks op elkaar aansluiten, waardoor de bus een grote ronde door Wijchen maakt. Reizigers kunnen daardoor in dezelfde bus direct van de noord- naar de zuidkant van het dorp en eventueel door naar Nijmegen.

Halte Kraayenberg
De lijnen haken aan elkaar bij de halte Kraayenberg 83ste straat. Lijn 13 die vanuit Nijmegen het noorden van Wijchen door rijdt, gaat vanaf die halte verder als lijn 15 naar Wijchen-Zuid en omgekeerd.

De vaste lijnen raakten elkaar op deze plek altijd al, maar de bus reed dan helemaal niet of pas na een minuut of 20 verder als andere lijn.

Lees meer over de veranderingen in Wijchen in De Gelderlander van donderdag 24 november, editie Wijchen-Beuningen, of digitaal.

Maas en Waal