Jolanda van Amerom (linksboven) versiert met enkele anderen café Anneke in Wijchen.
Volledig scherm
Jolanda van Amerom (linksboven) versiert met enkele anderen café Anneke in Wijchen. © Eveline van Elk

Café Anneke haalt het Maastrichtse carnaval naar Wijchen

WIJCHEN - ,,Wij hebben jaren carnaval gevierd in Maastricht. Daar worden de café’s fantastisch versierd voor carnaval. Ik miste dat hier in Wijchen.’’ Aan het woord is Jolanda van Amerom. Zij verzorgt de publiciteit voor aandelencafé Anneke aan de Kasteellaan in Wijchen. Ze besloot dit jaar met een paar mensen in haar ‘eigen’ café aan de slag te gaan. 

,,We hebben vrijwel alles zelf gemaakt. In de ramen zitten frames waaraan gekleurde balletjes zijn bevestigd en in totaal een kleine vierduizend gekleurde lampjes. Daarnaast hebben we honderden strikken gemaakt van de stof tule", zegt Van Amerom.

Ze is er avonden mee bezig geweest. ,,Verder hebben we in het café zo'n zevenhonderd meter carnavalsguirlande verwerkt. Boven de bar is het één zee van lichtjes, maskers veren en andere decoratie. De meeste ideeën zijn afkomstig van Mascha van den Boom, zij is etaleuse en partner van een van onze aandeelhouders. Het effect als je binnenkomt is echt overweldigend. Ik denk dat er niet één café in Maas en Waal is dat er zo uitziet met carnaval.’’

Maas en Waal