Volledig scherm
Carola's mag gewoon doorbakken en kan de nieuwe ontgeuringsinstallatie gaan bouwen. © Wouter Borre DTCT

Cafetaria Alverna hoeft afvoerpijp niet weg te halen

ALVERNA/DEN HAAG - Cafetaria Carola's in Alverna hoeft de afvoerpijp voorlopig niet weg te halen. De Raad van State wees een verzoek van enkele buren van de horecazaak af. 

Vorig jaar september kwam de Arnhemse bestuursrechter al tot hetzelfde oordeel. De buren klagen sinds mei 2016 over de afvoerpijp, die illegaal is gebouwd. De gemeente Wijchen wilde echter niet afdwingen dat die zou worden weggehaald, omdat de uitbaatster van de cafetaria inmiddels een verzoek had ingediend om legaal een ontgeuringsinstallatie te gaan bouwen.

Onbetrouwbaar rapport

De buren vonden echter dat de gemeente geen goede afweging op het gebied van stankoverlast had gemaakt en zich baseerde op een onbetrouwbaar rapport. Maar zowel destijds de Arnhemse rechter als nu 's lands hoogste bestuursrechter delen die kritische insteek niet. 

Onderwijl zit de illegale afvoerpijp er nog steeds en is de ontgeuringsinstallatie nog niet aangelegd, omdat gewacht werd op de uitkomsten van het juridische getrouwtrek. Nu daar helderheid over is, kan de horeca-onderneemster de komende tijd aan de slag om een nieuwe luchtafvoer te bouwen en de oude weg te halen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal