De poster van Juul Adang.
Volledig scherm
PREMIUM
De poster van Juul Adang. © Vizier

Campagne tegen discriminatie in Wijchen en Druten: ‘Mijn hulphond mocht de slagerij niet binnen’

WIJCHEN/DRUTEN - Joyce die in een rolstoel zit en haar hulphond niet mee mag nemen de slagerij in. Vluchtelingen die nare dingen toegeroepen krijgen. Alledaagse vormen van discriminatie die ook in Wijchen en Druten bestaan. Maandag begint een campagne. 

4 reacties

 • mjg vondenhoff

  2 maanden geleden
  Beste berben Een hulphond ligt naast de baas als hij geen opdracht heeft dus niks mis mee. Maar als we het dan toch over onsmakelijk hebben vind ik dat mensen die in de supermarkt de groente pakken en weer terug leggen erger,en dit gebeurd met meer levensmiddelen. Dus een hond die gewoon wacht tot zijn baas geholpen word is dus niks mis mee. Martienvondenhoff
 • Joyce Waterreus

  2 maanden geleden
  @Berben. Bij wisselen van eigenaar kwam een Syrische man in aanraking met regels en wetten die hier normaal zijn. Zijn weigering om mij toe te laten kwam voort uit onwetendheid en is nu omgekeerd naar een positieve houding. Ik kom bijna wekelijks in deze supermarkt en mijn hulphond helpt bij het boodschappen doen. Ik heb niet gevraagd om het ongeluk en mijn hond is nodig om te functioneren. Slik je negativiteit in, wij zijn geen "jankers" maar jullie zijn "kortzichtig.
 • A.M. BERBEN

  2 maanden geleden
  Ik vind het onsmakelijk indien een hond een slagerij binnen mag, net zo als wanneer een hond een kerkhof mag betreden en dat heeft dus niks met discriminatie te doen. Dit is nu typisch een voorbeeld van een doorgeslagen cultuur van klagers ondersteund door welzijnswerkers die in deze branche werkzaam zijn. Ook de klacht van Adang rangschik ik niet onder echt zwaarwegende klachten zoals die van vreemdelingen, kennelijk kost het Adang te veel moeite om zich dit te realiseren.
 • Joop Arts

  2 maanden geleden
  Wat een onzin allemaal, het leven is soms niet zoals je wilt, maar om overal nou om te gaan janken... kom op zeg.

Maas en Waal