Volledig scherm
Wijchen vanuit de lucht, met achter het kasteel het beoogde plangebied. © DG

CDA Wijchen: onrust over bouw op oever Wijchens Meer

WIJCHEN - Onder inwoners van Wijchen is volgens het CDA veel onrust ontstaan, nu blijkt dat het mogelijk is om het stukje oever van het Wijchens Meer dat tegen het dorpscentrum aanligt te bebouwen. De fractie zou dit onderdeel het liefst uit het megabouwplan Tussen Kasteel & Wijchens Meer (TK&WM) schrappen.

Vorige week werd het voorlopige, grofmazige bestemmingsplan voor TK&WM bekend. En toen werd ook duidelijk dat de vijf projectontwikkelaars die meedingen naar de klus, ook maximaal drie panden van één verdiepingslaag op de oevers van het Wijchens Meer mogen intekenen. Die zouden bijvoorbeeld voor daghoreca of recreatie-ondernemers gebruikt kunnen worden.

Het CDA vreest dat door dit Wijchens Meeroeveronderdeel van TK&WM er onnodig veel bezwaren en juridische procedures tegen het voltallige plan zullen komen.

Het CDA meent dat menig Wijchenaar dergelijke bouw niet begrijpt en te ingrijpend voor Wijchen vindt. Daarom stelt de fractie nu vragen aan het college van B en W. Zo wordt gepolst of het nu nog mogelijk is dit stukje plangebiedje zonder schadeclaims uit de procedure te halen. Verder vraagt het CDA zich af of de bewonersklankbordgroep wel over de oeverbouwmogelijkheid geïnformeerd is en of niet alle Wijchenaren - in plaats van alleen de centrumbewoners actief hierover bijgepraat moeten worden.

Er komt wegens overweldigende publieksinteresse volgende week dinsdag, 21 mei, een extra informatie-avond over TK&WM. De eerste twee sessies - vorige en deze week - waren met elk tachtig deelnemers volgeboekt. Formeel bezwaar maken kan tot 12 juni.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal