Cel geëist tegen Wijchense stalker die auto van ex in brand stak

WIJCHEN / ZUTPHEN - Een 47-jarige Wijchenaar moet 16 maanden cel krijgen voor het stalken, bedreigen en mishandelen van zijn ex-vrouw in Wijchen. Dat vindt het openbaar ministerie. De man, die sinds zijn arrestatie op 21 augustus in voorarrest zit, stak ook een auto van de vrouw in brand. Buren waren er snel bij om het vuur te doven.  

Volledig scherm
De aanhouding in Nijmegen, op 21 augustus. © Persbureau Heitink

De man kon niet verkroppen dat zijn vrouw na een huwelijk van 26 jaar van hem wilde scheiden. Hij moest de echtelijke woning in Wijchen verlaten en kwam op straat te staan. Toen begon het bellen, bedreigen en belagen. Bij een van de incidenten beledigde de man een agent. 

Maandag diende de zaak bij de rechtbank in Zutphen. Daar bekende de verdachte alle feiten. Hij zou ze hebben gepleegd onder invloed van alcohol. Naast de eerder genoemde misdragingen, ging het in de rechtszaal ook nog over het verlaten van de plek van een ongeval en een winkeldiefstal. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal