De 4-jarige Lisa verspreidt samen met haar moeder Sylvia Walraven flyers van Corona Hulp Wijchen.
Volledig scherm
PREMIUM
De 4-jarige Lisa verspreidt samen met haar moeder Sylvia Walraven flyers van Corona Hulp Wijchen. © Eveline Van Elk

Coronahulp komt snel op gang in Maas en Waal

WIJCHEN/HORSSEN - Op verschillende plekken in Maas en Waal komen hulpinitiatieven tot stand voor mensen die vanwege corona hun huis niet meer uit kunnen. Honderden mensen bieden binnen enkele dagen hulp aan.

,,Fantastisch dat dit gebeurt’’, zegt Henriëtte Barsch (67) uit Alverna . Ze loopt met haar man Albert (72) door een vrij lege Touwslagersbaan in Wijchen.

Het tweetal heeft van Anne-Fleur Botteram net een flyer gekregen van Coronahulp Wijchen. ,,Wij kunnen het allemaal zelf nog, maar we kennen ook mensen die wel hulp kunnen gebruiken. We zullen de flyer doorgeven.’’

Coronahulp Wijchen is in amper twee dagen van de grond gekomen. Het is een platform dat hulpverlening mogelijk maakt aan mensen die in tijden van corona niet meer hun huis uit durven. Mensen met een lage weerstand, voor wie een besmetting met het virus ernstige gevolgen kan hebben. Oudere mensen of zieken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal