Volledig scherm
Beeld van basisschool ’t Palet in Wijchen, inmiddels onderdeel van fusieschool Het Zuiderpad. © Eveline van Elk

D66: 'Haal geldpot voor groene schoolpleinen naar Wijchen'

WIJCHEN - Scholen in de gemeente Wijchen maken, wat de lokale D66 betreft, hun schoolpleinen de komende tijd een stuk groener. De provincie Gelderland heeft daar geld voor uitgetrokken en daar moet Wijchen zoveel mogelijk gebruik van maken, vindt de partij.

Op groenere schoolpleinen loopt het water immers sneller de bodem in, kun je leuker spelen en het is er ook minder heet. Daarbij zien ze er ook gewoon minder grijs uit.

Miljoen

Vanaf december heeft de provincie een miljoen euro uit te delen voor het vergroenen van schoolpleinen. Ze wil per school driekwart van de kosten meebetalen, tot een maximumbedrag van 17.500 euro. 

D66 wil dat de gemeente met natuurorganisatie IVN en schoolbesturen gaat praten over de vergroening. De partij hoopt ook dat Wijchen dergelijke operaties, eventueel met geld, kan steunen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal