De bestrijdingscampagne van de eikenprocessierups is weer begonnen. Een medewerker spuit een biologisch bestrijdingsmiddel.
Volledig scherm
PREMIUM
De bestrijdingscampagne van de eikenprocessierups is weer begonnen. Een medewerker spuit een biologisch bestrijdingsmiddel. © ANP

De eikenprocessierups wordt op steeds natuurlijker manier bestreden, een proef moet meer inzicht geven

NIJMEGEN/ WIJCHEN/ BERG EN DAL/ CUIJK - De bestrijding van de eikenprocessierups gebeurt tegenwoordig met meer respect voor de natuur. Dat constateert De Vlinderstichting, die ziet dat gemeenten milieubewuster te werk gaan bij het uitroeien van het plaagdier. Proeven met een natuurlijker beheer lijken succesvol.

3 reacties

 • Carel van ‘t Zand

  1 jaar geleden
  Spuiten met gif is nooit een oplossing. Een plaag geeft blijk van verstoorde balans. We weten allang dat het slecht gesteld is met de natuur en biodiversiteit in ons land. Maar toch gaan we stoïcijns door op oude voet. En maar klagen over jeuk en ziektes...
 • Pedro Kantor

  1 jaar geleden
  Op zich goed, maar zoals gezegd, een overmaat aan natuurlijke vijanden op ze loslaten kan als nadeel hebben dat deze ook andere soorten gaan oppeuzelen. Uiteindelijk heb je geen controle over levende wezens en de kans bestaat dat we een plaag gaan oplossen door een nieuwe te creëren.
 • Jan de Burger

  1 jaar geleden
  Gelukkig zijn we zo op de goede weg.

Maas en Waal