De Schoenaker tussen Wijchen en Beuningen leeggeveegd voor grote facelift

VideoWIJCHEN/BEUNINGEN - Doordat er nu veel minder verkeer op de weg is dan anders, valt de overlast door grootschalige wegwerkzaamheden mee. Dat geldt ook voor het groot onderhoud van de kilometerslange Schoenaker. 

Dat is de verbindingsweg tussen Wijchen en Beuningen, en vanaf de snelwegen ook een essentiële toegangsweg voor beide dorpen. Normaal is het een drukke verkeersader, maar deze week en een groot deel van de volgende rijdt er over  het grootste deel helemaal niemand.

De weg zit tot en met volgende week donderdag op slot tussen de Wilhelminalaan in Beuningen en de A326 bij Wijchen. Daarna volgen er, tot halverwege mei, nog meer afsluitingen. Zo gaat het stuk bij De Heuve in Beuningen volgende week vrijdag voor drie dagen op slot.

Niet meer oversteken

Er gebeurt van alles aan de weg. Over de hele lengte van vier kilometer wordt het asfalt vernieuwd en bij de A73 worden de stoplichten vervangen. Bij de Ficarystraat in Beuningen, een berucht kruispunt, wordt de weg zo ingericht dat verkeersdeelnemers hun snelheid zullen verminderen. Ook mag straks alleen bestemmingsverkeer er nog afslaan. Bij het Shellstation in Wijchen zorgen middengeleiders er straks voor dat auto's niet meer de weg oversteken om naar Beuningen te rijden. Die moeten straks toch echt op de rotonde rechtsomkeert maken.

Klik hier voor informatie over afsluitingen en omleidingsroutes.

Een freesmachine verwijdert asfalt op de brug over de Nieuwe Wetering.
Volledig scherm
Een freesmachine verwijdert asfalt op de brug over de Nieuwe Wetering. © Paul Rapp

Maas en Waal