Fabian Dolman, eigenaar van Thermen Berendonck: ,,Een sauna van het gas afhalen kost 40.000 euro. De kosten voor een zwembad lopen in de miljoenen. Dat kunnen sauna’s na twee coronajaren niet betalen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Fabian Dolman, eigenaar van Thermen Berendonck: ,,Een sauna van het gas afhalen kost 40.000 euro. De kosten voor een zwembad lopen in de miljoenen. Dat kunnen sauna’s na twee coronajaren niet betalen.” © Eveline Van Elk

Deze sauna is gasloos en plukt daar nu de vruchten van: ‘Maar anderen kunnen dit niet ophoesten’

WIJCHEN - Sauna’s en zwembaden in de regio gaan gebukt onder de stijgende energieprijzen. Energierekeningen gaan soms wel vijf keer over de kop en soms zijn de deuren al gesloten. Maar één sauna onttrekt zich echter deels aan de malaise.

6 reacties

 • Joris Jansen

  2 weken geleden
  @Robin Besselink, als je de horeca te duur vindt, zijn er twee opties. Accepteren of niet bezoeken. In het laatste geval heb je dus honger of ga je op tijd naar buiten om te eten. Ze mogen toch zeker zelf hun prijzen bepalen?
 • Joris Jansen

  2 weken geleden
  @JanPeters De laatste keer dat ik het uitrekende was een verlaging van 27,4 naar 26,4 slechts 1 graad.
 • Esther van den Bosch

  2 weken geleden
  Heerlijke sauna - ben blij dat deze gasloos is!
 • jan peters

  2 weken geleden
  Het zal een besluit zijn dat niet met gejuich wordt ontvangen, voorspelt Jacobs. ,,We hebben het afgelopen zomer in Nijmegen-West gedaan, voor een tijd. Van 27,4 naar 26,4 graden Celsius en het begon direct klachten te regenen. Misschien moeten zwemmers in wetsuits komen.” Belachelijk die twee graden verschil merk je toch niets van..vooral niet in de zomer..mensen zijn wat dat betreft niets meer gewend.
 • berrie van Altena

  2 weken geleden
  Inderdaad belachelijk hoge prijzen en slechte bediening in de horeca. een is er niet te krijgen en veel te duur en pas vanaf 11uur verkrijgbaar .Een ontbijt plateau zou voor veel mensen vanaf 9.30 wel handig zijn met gebruikelijke ontbijt artikelen.