Dianne van Hoof heeft vrede met de voedselbank

vrijdaginterviewWIJCHEN - Al jarenlang zet Dianne van Hoof zich met liefde in voor de Voedselbank in Wijchen. Vooral achter de schermen, omdat haar lichaam door fysieke beperkingen het zware werk niet aankan. ,,Ik trek me het leed in de wereld erg aan en op deze manier doe ik eraan wat ík kan.”

Hét gezicht van de Voedselbank in Wijchen komt amper meer buiten. Longemfyseem en andere aandoeningen houden Dianne van Hoof aan huis gekluisterd, want een coronabesmetting kan ze echt niet gebruiken. De vrouw die zich al decennialang inzet voor hulpbehoevenden, merkt nu dat er ook hulp voor háár klaarstaat. ,,Mijn man is hartpatiënt en doet ook geen boodschappen. Die wordt nu gedaan door Coronahulp Wijchen. Wijchen is een geweldig warm dorp, hoor. Je kunt altijd een beroep op een ander doen.”

Maar het moet moeilijk zijn. Juist in deze crisistijd kunt u niet zelf naar de Voedselbank om te helpen.
,,Dat valt wel mee. Ik heb bij kringloopwinkel Vraag & Aanbod en de Voedselbank altijd achter de schermen gewerkt. Fysiek kan ik weinig, dat trek ik niet. Ik doe dus het meeste thuis. De website, de telefoon, de intakes. Ik heb ook geleerd dat niemand onvervangbaar is. We hadden vroeger één chauffeur en die regelde zo'n beetje álles alleen. Vond hij ook fijn. Toen hij overleed, dachten we dat alles zou mislopen, maar er stonden direct weer anderen op. Ik kom nog wel om de zoveel weken voedselpakketten aftekenen bij het afhalen. Dat mis ik nu, want dan kun je klanten even echt aanspreken en peilen hoe het met ze gaat. Maar op die plek ben ik nu het meest kwetsbaar, dus ik kom er niet.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal