Beeld van restaurant Zaal 4 in Wijchen in betere tijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van restaurant Zaal 4 in Wijchen in betere tijden. © Eveline Van Elk

Dit is wat er gebeurt als de horeca in Wijchen omvalt: cafés en restaurants gaan uit protest op ‘zwart’

WIJCHEN - De gezamenlijke Wijchense horecabedrijven gaan fel actievoeren voor meer steun van de overheid. Vanaf vrijdag worden tientallen restaurants en cafés in het centrum van het dorp met zwarte schermen aan het zicht onttrokken.

9 reacties

 • Paddy

  11 maanden geleden
  Wellicht eerst even nadenken en je vooral eens verdiepen hoeveel een gemiddelde ondernemer en in het bijzonder horeca ondernemer moet afdragen aan belastingen, bijdrages, milieu heffingen etc. Daarnaast even uitrekenen wat de kosten voor schatkist waren geweest als alle werknemers die nu in dienst zijn gebleven, waarvan de kosten zeker niet volledig worden vergoed (komt dus uit eigen zak van de ondernemer), in WW of bijstand waren beland. En waar is solidariteit, heeft de grootgrutter met record omzetten al aangeboden een bijdrage te leveren ? Zij profiteren van deze crisis. 
 • Wikke

  11 maanden geleden
  Hoezo??? Hebben de bedrijven die die steun kregen geen vaste lasten? Hoeft het personeel niet gecompenseerd te worden zodat ze ook kunnen eten? ZIJ hebben hier niet om gevraagd. Of wil je KLM, enz. ook aanschrijven om hun steum terug te laten betalen???
 • Paddy

  11 maanden geleden
  De situatie is zo langzaamaan niet meer uitlegbaar. Eerder sluiten en geen laat kroeg gedrag ok maar waarom kleine restaurants met max 30 man dicht moeten blijven en zelfs geen winterterras mogen openen is onbegrijpelijk. Het gaat niet om de restaurants maar om de verplaatsingen is de uitleg. Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag waren er echter zoveel “verplaatsingen” dat de burgermeester van Eindhoven de boel dicht moest gooien. Bomvolle Ikea en andere woonwinkels waar mensen echt geen kwartiertje verblijven en hotels waar je voor een bijdrage opeens als kamergast kan eten. Onnavolgbaar...
 • Antonius

  11 maanden geleden
  Hadden ze maar Iets minder subsidies aan de belachelijke biomassa centrales gegeven en ze hadden de hele horeca in Nederland kunnen redden.
 • Mattie

  11 maanden geleden
  Misschien willen ze de miljoenensteun die ze reeds ontvangen hebben ook wel weer inleveren, het gaat namelijk om ons belastinggeld.

Maas en Waal