Mariska van den Berg uit Wijchen kan een deel van de opbrengst van haar zonnepanelen niet kwijt.
Volledig scherm
PREMIUM
Mariska van den Berg uit Wijchen kan een deel van de opbrengst van haar zonnepanelen niet kwijt. © Eigen foto

Door zonnepanelen op school leveren die van Mariska en Constant veel minder op: ‘Pure stroomdiefstal’

WIJCHEN - Zonnepanelen worden door de overproductie van stroom steeds vaker uitgeschakeld. Zoals in Wijchen: precies op het moment dat de zon op zijn hardst schijnt, leveren de zonnepanelen in de helft van de straat het minst op. 

41 reacties

 • Johann Janssen

  4 maanden geleden
  wat zit men toch weer te zeuren men moet toch percee verduurzamen toch!
 • Onno Becker Hof

  4 maanden geleden
  Wie heeft er een contract met de energiemaatschappij waarin staat dat; 1- de energiemaatschappij verplicht is tot stroomafname? 2- een huishouden met zonnepanelen gegarandeerd wordt dat energielevering aan het net altijd werkt? Volgens mij is het mooi meegenomen dat o.a. saldering bestaat en hebben de zonnepaneel leveranciers hier slim mee geadverteerd richting de consument. De consument verwacht garantie op terugverdientijd terwijl er geen contractuele basis voor bestaat.
 • Liz Wolters

  4 maanden geleden
  Wanneer gaan woningcorporaties eens aan panelen beginnen? Als huurder ben je altijd de klos. De minst vermogenden dragen de meeste lasten.
 • loeske hansen

  4 maanden geleden
  best een sneue reactie. Omdat zij geld wilt verdienen aan haar stroom moeten de school en anderen die zonnepanelen op hun dak willen leggen maar dure energie kopen. Leg gewoon neer wat je nodig hebt en maak er geen verdienmodel van. Echt gevalletje ikke ikke ikke.
 • Robert Heerema

  4 maanden geleden
  Het is beter als men tot een bepaald maximum mag leveren, die dikke pieken slaan ook nergens op. Handiger als men ook smorgens en davonds stroom opwekt, ipv allemaal rond het middag uur. Dan kan er een iets minder sterke omvormer op en heb je meer stroom bij niet zonnige dagen.

Maas en Waal