Projectontwikkelaar Mark van Thiel wil een fastfoodrestaurant/fitnesscentrum/hotel bouwen op het driehoekige stuk grond aan de andere kant van de bomenrij. Ruim 16 jaar geleden al ontstond dit plan. Nu krijgt hij groen licht.
Volledig scherm
PREMIUM
Projectontwikkelaar Mark van Thiel wil een fastfoodrestaurant/fitnesscentrum/hotel bouwen op het driehoekige stuk grond aan de andere kant van de bomenrij. Ruim 16 jaar geleden al ontstond dit plan. Nu krijgt hij groen licht. © Paul Rapp

Doorbraak in Wijchen: groen licht voor ‘McDonald’s’

Wel of geen McDonald’s in Wijchen? Zelden deed een onderwerp de gemoederen in Wijchen zo hoog oplopen. De gemeenteraad heeft donderdagavond een knoop doorgehakt. Het gaat door. Lambrasse II mag gebouwd worden. En wethouder Gerrits maakt excuses.

13 reacties

 • Marcel Kuijpers

  2 maanden geleden
  Waarom geen mcDonalds bouwen een veldje verder. Daar zijn al bomen gesnoeid, straks langs de carpoolplaats Bankhoef.
 • Clemens De vries

  2 maanden geleden
  Proficiat! Mensen; weer werkgelegenheid en activiteiten erbij in wijchen, denk na en wees blij!
 • Pieta Janssen van Elst

  2 maanden geleden
  Dit project in deze vorm is onwenselijk, op die plek een Indoor Speel plaats b.v Dippie do. Met het oog op de bebouwing van Wijchen West? 16/17 jaar dit terrein braak laten liggen en bewoners een " monddood clausule " in hun koop akte laten ondertekenen lijkt vooropgezet. Waarom krampachtig vasthouden aan een plan waar al meer dan 400 mensen bezwaar tegen maken? Zoals het nu gaat kent dit plan alleen maar verliezers. Gemeente, aanwonenden en Mark van Thiel, die veel kansen heeft gekregen hier.
 • roland peters

  2 maanden geleden
  De grond is van heer Van Thiel en er zijn in het verleden afspraken gemaakt met de gemeente Wijchen. Kan die afspraken in principe dus uitvoeren. We zijn nu echter wel ruim 15 jaar verder. Inzichten veranderen. Naast een woonwijk een Mac bouwen past letterlijk en figuurlijk niet op deze plek. Wel uitbreiding wonen. Niets tegen McDonalds. 300 meter verderop is een carpoolplaats. Geen directe aanwonenden. Heeft niemand er last van, wel plezier! Gemeente Wijchen zou naar deze optie kunnen kijken.
 • Pieter van Berkel

  2 maanden geleden
  Mooi zo! Kan niet wachten :-)