Volledig scherm
In een bedrijfspand in Maurik werd een wietkwekerij ontdekt. © Politie

Drietal Wijchenaren verdacht van uitkeringsfraude en witwassen

WIJCHEN - De politie heeft donderdag bij meerdere panden in Wijchen, Ewijk, Buren en Schaijk invallen gedaan. Daarbij is onder meer een wietkwekerij ontdekt. De politie heeft twee mannen van 48 en 49 en een 49-jarige vrouw als verdachten aangemerkt.

De Wijchenaren worden verdacht van uitkeringsfraude en witwassen. Bij de actie waren naast de politie ook de gemeente en de Sociale Recherche betrokken.

April
Over twee van de verdachten kreeg de Sociale Recherche in april al een tip binnen. De 48-jarige man en de 49-jarige vrouw bleken meer dan 50.000 euro aan gemeenschapsgeld te hebben verduisterd. Reden genoeg voor verder onderzoek. Dat resulteerde in de invallen.

Wietkwekerij
In Wijchen zijn twee woningen en een garagebox doorzocht. In Maurik viel de politie binnen bij een bedrijfspand. Daar bleek een ruimte te zijn ingericht als wietkwekerij. Deze is ontmanteld. Verder zijn er twee motoren, drie auto's en een als gestolen geregistreerde brommer in beslag genomen.

Zegeltangen
Ook heeft de politie een grote hoeveelheid contant geld en meerdere zegeltangen gevonden. Deze tangen worden gebruikt om elektriciteitskasten te verzegelen met een speciaal loodje. Hierdoor is aan de buitenkant niet direct te zien of er met de elektriciteitsmeter geknoeid is. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Maas en Waal