Wijchen en Druten bereiden zich ook voor op de komst van zonnevelden, zoals er nu bij Ewijk ook een wordt aangelegd.
Volledig scherm
PREMIUM
Wijchen en Druten bereiden zich ook voor op de komst van zonnevelden, zoals er nu bij Ewijk ook een wordt aangelegd. © Koen Verheijden

Druten en Wijchen: geen zonnevelden in uiterwaarden en duinen

WIJCHEN/DRUTEN - Ondernemers die in Druten of Wijchen een zonneveld willen aanleggen, kunnen zo'n beetje de helft van het grondgebied van die gemeenten alvast van hun wensenlijstje schrappen. De twee willen in de mooie uiterwaarden en rivierduingebieden rond Bergharen, Hernen en Horssen geen grootschalige winning van zonne-energie toestaan.

Wie dicht bij zulke gebieden, of aan de rand de bebouwde kom een zonnepark wil aanleggen, moet ook van goeden huize komen. Zulke initiatieven worden er niet verboden, maar de eisen op het gebied van aankleding en het betrekken van omwonenden worden er wel een stuk strenger dan in andere gebieden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal